Qui som?

La meva foto
Som la comissió Porrera decideix encarregada de dur a terme i promoure la consulta popular per la independència de la nació catalana, a Porrera, el 25 d'abril. Ho hem fet i Porrera amb un 57,7% de participació HA DECIDIT.

dilluns, 19 d’abril del 2010

Document porta a porta

Aquesta informació és la que anirem repartint, al llarg d'aquesta setmana, porta a porta, a totes les cases dels porrerencs i porrerenques. Aquí la teniu.


Certament que aquesta consulta no és vinculant, però està carregada de raons per participar-hi.Es duu a terme gràcies a l’esforç de la mateixa gent del teixit associatiu de pobles i ciutats, com Porrera, que està acostumada a treballar per les festes, la cultura i tantes i tantes coses que són possibles, a casa nostra, gràcies a la il•lusió i l’energia de molts i sense res més a canvi que la satisfacció de formar-ne part. Parteixen del mateix sentit de convivència que, dia a dia, s’ha demostrat durant tants anys a casa nostra. El respecte a les persones, a les diferents maneres de pensar, a les diferents opinions és esencial i la democràcia garanteix l’expressió d’aquestes opinions. I avui en dia l’única manera que tenim d’expressar la democràcia és a través del vot.

A diferència de totes les altres eleccions, aquesta consulta no reparteix ni càrrecs, ni parcel•les de poder; i no té la necessitat d’enlluernar ningú amb promeses de programes electorals. Tan sols és una iniciativa que vol donar al poble el DRET A DECIDIR, basant-se amb la llibertat que dóna a cada persona a participar directament en l’elecció del model del país que vol; i no com fins ara que tan sols podem pronunciar-nos sobre si volem o no volem models d’autonomia cuinats per interessos molt llunyans. El nostre país, si no pot pronunciar-se sobre la independència, no és prou lliure d’establir el model de relació amb la resta de països del món, i per tant, se li nega la possibilitat de relacions entre iguals, de poder parlar de tu a tu amb la resta de nacions. La nostra societat creiem que és suficientment madura per arribar a pronunciar-se i acceptar el resultat que per majoria s’esdevingui de la consulta popular.

Durant aquests dies hem muntat un seguit d’activitats per donar a conèixer el dret a decidir, el sentit de fer poble per damunt de tot i respectar tots els punts de vista, permetent la seva expressió democràtica.

El proper 25 d’Abril podràs votar SÍ, NO, o en BLANC, a la pregunta de “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la unió europea?”. Caldrà portar el DNI, carnet de conduir, passaport o targeta de residència perquè no tenim accés al cens i és la manera de garantir unes consultes amb rigurositat, serietat i validesa.

Entre tots hem d’estar a l’alçada del que ha representat Porrera per la Pau, la Llibertat i els Drets de les persones en molts episodis de la nostra història.
Ara és el moment d’exercir el dret a vot i l’èxit de la iniciativa depèn que la gent que participi a urnes. L’èxit no dependrà del que surti per majoria, sinó l’èxit dependrà del tant per cent de participació i tan sols ho aconseguirem si no ens quedem a casa i tots els porrerencs i porrerenques anem a votar.

Calendari d'actuacions per la diada del 25 d'abril.

A les 9. Obertura del Col.legi Electoral a l’Ajuntament de Porrera.

A les 10. Cercavila amb els Gegants i Grallers de Porrera.

A les 11. Plantada de Gegants a la Plaça de l’Església
Parada de llibres d’intercanvi i de segona mà.
Venda de samarretes del Porrera Decideix.

De les 12 a la 1. Lectura continuada de poemes d’en Miquel Martí i Pol. Lectura oberta a tothom qui vulgui recitar poemes.

A la 1. Vermut. Hi esteu tots convidats.
Acció de representació i expressió del jovent de Porrera.

A les 6. Berenar amb xocolatada.

A les 7. Ballada dels Gegants de Porrera: lo Molló i la Garrantxa.

A 2/4 de 8. Valoració conjunta de la diada per part dels convidats, dels assistents i de tothom qui hi vulgui intervenir i dir la seva. Agraïments de la comissió Porrera Decideix i cantada final.

A les 8. Tancament del Col.legi Electoral i recompte de vots obert a tothom.

Durant tota la jornada, estarà oberta l’exposició de fotografies de neu: Sortim d’un llarg hivern, poble a poble creix consciència pel dret a decidir. Pots dir-hi la teva escrivint als panells.

Us convidem a que pengeu les senyeres als balcons, per fer de la consulta popular una diada festiva, de celebració, d’il•lusió, de llibertat d’expressió, de democràcia i on totes les opinions hi tinguin cabuda.

Us esperem, el 25 d’Abril!!

Comissió Porrera Decideix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada